TERRACED GLASS BOXES TO HOUSE TREES

07-terraced-glass-boxes-banner

TERRACED GLASS BOXES TO HOUSE TREES

This new eight-storey office project proposal, called New Beatrice West is set to bring a burst of greenery to Los Angeles’ Playa Vista neighborhood. The structure has been conceptualized as an eco-conscious structure to be covered in green walls, topped with trees, featuring energy-efficient irrigation and lighting systems.

The mixed use structure will accommodate retail, restaurants and offices, along with two levels of underground parking. The building will comprise a series of terraced glass boxes topped with trees and covered with green walls. To minimize energy use, the architects plan to include low-flow water fixtures, energy-efficient lighting, and passive design principles.

Estimated construction period: 22 months, project initiated in mid-2017
Project Lead: Gehry Partners
Connect: https://in.linkedin.com/company/gehry-partners-llp

 

 

 

Ratings